Categories

Handige iOS 9 functies

Home - Handige iOS 9 functies

Apple heeft vrij recentelijk een nieuwere versie van het populaire iOS besturingssysteem geïntroduceerd, iOS 9. Apple staat garant voor kwaliteit en vernieuwende snufjes.
Michael van www.iabonnement.com legt 3 nieuwe handige iOS 9 functies uit.

3 Handige iOS 9 functies

iOS 9 is een andere update dan de voorgaande iOS updates. De meest recente update van het iOS besturingssysteem is gericht op een verbetering van de prestaties. Het design is niet veel veranderd en het is duidelijk zichtbaar dat Apple er alles aan gedaan heeft om voort te bouwen op het succes van iOS 8. Bestaande functionaliteiten verbeterd en er zijn nieuwe features toegevoegd die het gebruik van iOS nog makkelijker maken. De volgende 3 handige iOS 9 functies helpen om de gebruiksvriendelijkheid van Apple’s mobiele apparaten te vergroten.

Proactief

handige iOS 9 functies, ProactiefiOS 9 is uitgerust met een proactieve functie. Deze functie komt tot uitdrukking als iOS vaak gebruikt wordt. De feature leert van het gebruik van het Apple apparaat waardoor het in staat is om gerichte voorstellen te doen. Dit bespaart vervolgens veel tijd doordat het gebruik makkelijker wordt. Door bij te houden wat er precies gedaan wordt kan iOS snelkoppelingen tonen aan de gebruiker. Als iemand iedere dag om 23.00 uur een vriendin belt dan heeft iOS dit door en vertoont vlak voor 23.00 uur een snelkoppeling naar het bellen van de vriendin. Het is dan niet meer nodig om het contact op te zoeken. Dit is maar één voorbeeld van wat de proactieve functie kan betekenen voor een gebruiker. Hoe meer het Apple apparaat gebruikt wordt, hoe meer de feature over het gedrag leert. Aan de hand van het gedrag kunnen steeds betere voorstellen gedaan worden.
Handige iOS 9 functies zoals we van Apple gewend zijn, Proactief is echt i-de-aal.

Wi-Fi Assistentie

Wi-Fi Assistentie is een handige feature waardoor internet altijd het snelst is op het Apple apparaat. Er wordt continu gekeken naar de snelheid van de internetverbinding. Als het mogelijk is wordt er verbinding gemaakt met een Wi-Fi verbinding. Als deze verbinding echter trager is dan het mobiele netwerk dan schakelt de feature automatisch over naar het mobiele netwerk. Internet is op deze manier altijd het snelst. Er is echter een kanttekening: doordat Wi-Fi Assistentie automatisch overschakelt op het mobiele netwerk wordt er veel meer van de databundel verbruikt. Dit is vooral voor mensen met een beperkte databundel niet gewenst. De databundel kan dan snel opraken zonder dat men het doorheeft. De feature is automatisch ingeschakeld in iOS 9 maar kan uitgeschakeld worden.

Energiebesparingsmodus

Handige iOS 9 functies, batterijbesparingiOS 9 richt zich zoals gezegd veel op de prestaties. De batterijduur is een belangrijk onderdeel van de prestaties. Alhoewel de iPhone 6S en 6S Plus beiden over een kleinere batterij beschikken is de batterijduur hetzelfde. Dit komt doordat iOS 9 efficiënter is in gebruik dan iOS 8. Hiernaast is er een nieuwe feature toegevoegd om de batterijduur te verlengen: Energiebesparingsmodus. Deze feature kan ingeschakeld worden om de batterij te besparen. Normaal gesproken kon dit gedaan worden door features zoals Wi-Fi en Bluetooth uit te schakelen maar dat is nu niet meer nodig. De Energiebesparingsmodus neemt alles uit handen. De iPhone wordt er wat trager door maar er wordt veel minder energie verbruikt. Volgens Apple zorgt de Energiebesparingsmodus er zelfs voor dat de batterijduur met drie uur verlengd kan worden.
Alleen al door deze 3 handige iOS 9 functies, is iOS 9 niet meer weg te denken voor een gemiddelde Apple gebruiker.

Meer informatie over deze en andere handige iOS 9 functies is te lezen op www.iabonnement.com

 
Met dank aan The Verge voor de afbeeldingen.

email

Tags:

Laat een reactie achter